>Icon

Susanne

66 år, besøgsven for Gurli

Pensioneret kontormedarbejder, farmor til tre dejlige unger, konkurrencesvømmer i crawl, butterfly og bryst i perioden 1960-71, sysler i dag med strikning og syning, deltog i Danmarks første Tupperware Home Party i Glostrup i 1962, går til bowling en gang om ugen, har tilbragt hele april på Cypern – 25 år i træk, elsker tysk schlagermusik.

Vil du fortælle lidt om dig selv?

Jeg ser positivt på tingene. Det er man nødt til. Når jeg vågner om morgenen, tænker jeg ”Spændende at se, hvad dagen vil bringe”. Måske tager jeg på strøgtur i København. Eller i Zoologisk Have, som jeg har årskort til.

Jeg elsker også at være sammen med familien, og så ser jeg stadig mine klassekammerater fra folkeskolen og selvfølgelig Gurli, som jeg er besøgsvenner med.

Icon
Susanne går til bowling en gang om ugen. Som barn var hun konkurrencesvømmer i både crawl og butterfly.

”Det giver mig den glæde at se, at jeg kan gøre andre glade. Altså, Gurli og jeg har nærmest fået sådan et mor-datter-forhold, og vi hygger os rigtig meget.”

Pil til højre
”Jeg får en glæde ved at give andre noget. Den glæde håber jeg, at mange andre vil komme til at opleve som besøgsven”, siger Susanne

Hvorfor blev du besøgsven?

Efter jeg var stoppet på arbejdsmarkedet, syntes jeg, at jeg havde overskud og tid til overs. Så derfor tænkte jeg, at jeg kunne være med til at skabe lidt glæde for et andet menneske, som kunne trænge til at snakke, gå en tur, eller hvad man nu finder ud af hen ad vejen.

Hvad er det bedste ved at være besøgsven?

Det giver mig den glæde at se, at jeg kan gøre andre glade. Altså, Gurli og jeg har nærmest fået sådan et mor-datter-forhold, og vi hygger os rigtigt meget. Glæden ved at se hende – der er ingen sure miner – det er enormt dejligt. Og når jeg går derfra, har jeg en følelse af at have gjort en forskel.

Mød Susanne

Afspil videoSe video

Da besøgsvennen Susanne mødte Gurli første gang, viste det sig hurtigt, at de to havde noget helt særligt tilfælles.

Har du et råd til de mennesker, som føler sig ensomme?

Ja, rådet må være, at de åbner sig lidt op og får fat i deres lokale afdeling af Ældre Sagen. De kan måske hjælpe dem med en besøgsven, som kan komme hos dem og snakke. Jeg tror faktisk, at de vil se anderledes på tilværelsen, hvis de fik en besøgsven.

Men det vigtigste er jo, at man som ældre også selv må gøre noget. Ellers kommer man ikke nogen vegne.

Icon
Relationer går tit hånd i hånd med traditioner. Susanne fortæller, at hun og hendes nu afdøde mor har boet 18 gange på det samme hotel og det samme værelse (nr. 7) i Dersau, Nordtyskland.