Bliv besøgsven

Vær med til at glæde en anden med dit gode selskab. Rundt omkring i hele landet er der mennesker, der savner nogen at tale med. Mennesker, der har et langt liv af erfaringer og oplevelser, som de gerne vil dele ud af.

Derfor søger vi flere frivillige besøgsvenner, som vil give lidt af deres tid – og få en masse godt igen.

Du kan melde dig som besøgsven via Ældre Sagens hjemmeside.

Codan logoÆldresagen logo
 • Hvad vil det sige at være besøgsven?

  Som besøgsven tager du på besøg hjemme hos et ældre menneske. Din vigtigste opgave er at hygge om og med den, du besøger. Det kan være, at I får en kop kaffe og en snak, en gåtur, et spil kort, eller hvad I nu har lyst til. I kan også tage på café, udflugt eller besøge andre, hvis I har lyst til det. Måske har I fælles interesser, som I kan dyrke og udvikle sammen.

 • Hvor meget tid kræver det?

  I aftaler selv, hvornår og hvor ofte I vil mødes. En travl kalender er ingen hindring, for du forpligter dig ikke til mere, end du kan og vil. De fleste vælger at bruge en-to timer hver eller hver anden uge. Men det er ikke et krav. Tværtimod skal besøgsvenskabet være fleksibelt og passe ind i begges hverdag. Den lokale afdeling af Ældre Sagen sørger for at bringe dig sammen med en person, der har de samme ønsker og forventninger til besøget, som du har.

 • Hvem kan blive besøgsven?

  Du skal være over 18 år for at være frivillig besøgsven, men ellers er der ingen særlige krav. Det betyder ikke noget, om du arbejder eller ej. Det vigtigste er, at du har lyst til at lære et andet menneske at kende.

  Det er ikke tilfældigt, hvem du bliver besøgsven for. Vi forsøger så vidt muligt at bringe dig sammen med en person, der har nogle af de samme interesser og ønsker som dig. Der kan derfor også gå lidt tid, fra du har meldt dig som besøgsven, til du bliver matchet med en person, der mangler en besøgsven.

 • Hvad forpligter jeg mig til?

  Din vigtigste opgave er at give nærvær og opmærksomhed til et menneske, der savner selskab. En besøgsven er egentlig bare en ven, der gør, hvad venner gør bedst: snakker, lytter, deler livet og alle de oplevelser, det har givet og fortsætter med at give.

  Vi håber selvfølgelig for jer begge to, at det vil udvikle sig til et godt besøgsvenskab. Men du forpligter dig ikke til mere eller længere tid, end det kan passe ind i din hverdag.

  Det er ikke nogen betingelse, at du skal være medlem af Ældre Sagen for at blive frivillig besøgsven.

4 ud af 10
Icon

har mistanke om at personer i deres omgangskreds er ensomme.

3 ud af 4
Icon

ensomme ældre har ikke talt med nogen om deres ensomhed

Kampen mod ensomhed

Afspil videoSe video

Adm. direktør for Ældre Sagen, Bjarne Hastrup fortæller, hvordan du kan tage kampen op mod ensomhed sammen med Ældre Sagen og Codan.

Vil du selv have en besøgsven?